The Big Apple

Jeg er lige kommet hjem efter en vanvittigt spændende tur til New York. Jeg tog derover, fordi jeg gerne ville opleve det pulserende liv, som jeg altid har hørt om og set om i forskellige film – både fiktion og dokumentarer. Og det var en oplevelse, jeg aldrig glemmer.

Som genfødt

Lidt som at blive genfødt. Man kan godt mærke, at der sker mange ting i den by. Gode og onde. Man kan også godt mærke, at byen har nogle særlige kendetegn, som vi ikke kender i Europa endnu. Fx så er der jo streng kontrol på hvert eneste museum eller seværdighed, man gerne vil besøge. Ligesom i lufthavne. Sådan er det jo ikke endnu hjemme i København.
Det var spændende også at se, hvordan new yorkerne faktisk er meget langt fremme med det, som vi kan kalde urbane have og landbrug. Det er utroligt, hvad der kan dyrkes oppe på en terrasse oven på et højhus. De er faktisk bedre til det, end de er i Malmø. Det troede jeg ikke, før jeg så det. Ja, som du forstår, så var jeg på studietur i New York.

New York billigt

Vi er nogle studerende, som er meget interesseret i landskabsarkitektur, så vi besluttede os for at finde meget billige flybilletter til New York for at få et større indblik i den urbane landskabsarkitektur derovre. Der har de også gode erfaringer med at involvere de lokale beboere i specifikke projekter omkring urbant landbrug. Og det var vi alle 7 glade for, at vi tog afsted, selvom det var lidt dyrt for fattige studerende. Vi fik et helt andet perspektiv på landskabsarkitektur i forhold til den studietur, vi var på til Malmø for 2 år siden. Og helt sikkert så har vi alle sammen nogle gode idéer, som kan blive introduceret direkte i de danske byer, hvor der er store bygninger med store betonflader øverst oppe. Fx i Brøndby Strand.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *