Skift til en varmepumpe

Flere og flere udskifter den gamle gaskedel eller oliefyr med en varmepumpe. Det er dr en række gode grunde til. De hedder miljøhensyn, økonomi og nem vedligeholdelse.

Varmepumper er miljøvenlige

De fleste er klar over, at vores miljø og vores jord kunne have det bedre end tilfældet er nu. Derfor er det en faktor, som spiller ind, når der skal vælges ny opvarmningsform til hjemmet. Mange har en grøn tankegang og vil gerne bidrage til at løse vores miljøproblemer. Når du vælger en varmepumpe bidrager du til at løse et af de helt store miljøproblemer – du hjælper med at mindske co2 udslippet.

Varmepumper er en god investering for husets merværdi og din varmeøkonomi

Når du investerer i en varmepumpe tilfører du dit hus merværdi. Dit hus vil også blive vurderet højere på energiskalaen pga varmepumpens miljøvenlighed. Derfor vil det højest sandsynligt også være lettere at sælge.

En investering i en varmepumpe er også noget, som vil kunne ses på din varmeøkonomi. I nogle tilfælde vil du kunne spare op til 50% på din varmeregning. Dermed vil du allerede på forholdsvis kort sigt hente din investering hjem.

Varmepumper er næsten vedligeholdelsesfrie

Når en varmepumpe er installeret er den næsten vedligeholdelsesfri. At have en varmepumpe kan sammenlignes med at have fjernvarme. Varmen er der bare. Sammenlignet med et træpillefyr, hvor du skal ud at komme piller på er det meget lettere at have en varmepumpe.

Helt slipper du dog ikke. Der er et lovpligtigt årligt eftersyn, som det er bedst at lade en fagmand tage sig af. Med mindre du er fuldstændigt inde i, hvordan et anlæg kører er det bedst ikke selv at skrue på det, da du risikerer en ineffektiv drift. Og det var jo ikke meningen.

Mere information om varmepumper

Du kan finde flere oplysninger om de forskellige varmepumpetyper på http://www.varmepumpeoversigten.dk. På denne side finder du info og gode råd med links til andre sider, så du har mulighed for at sætte dig ind i området, inden du skal vælge, hvilken opvarmningsform din bolig skal have.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *