Røgmaskine

Jeg er ved at arrangere en fest. Jeg har fødselsdag, og vores forældre har givet os lov til at holde fest for mig. De har lovet os, at de nok skal være ude af huset, inden mine gæster kommer. De tager vist på spa-ophold og kommer først hjem i overmorgen. Min storebror har lovet dem, at han nok skal hjælpe mig – og han har sikkert også lovet dem at holde øje med, at der ikke bliver drukket alt for meget alkohol. Jeg har bestemt, at vi skal have nogle lækre, små retter og vin, god musik og dans. Min mor har hjulpet mig med at lave de små retter til buffeten, men jeg skal selv stå for at stille alt frem og oprydning efter festen. Der kommer 15 af mine venner fra skolen – og så selvfølgelig min storebror. Jeg håber faktisk lidt på, at han bliver på sit værelse nede i kælderen. Det skal nok blive godt.

Er i gang

Lige nu er jeg ved at prøve at rykke rundt på møblerne inde stuen, så vi kan få plads til at danse. Alt andet mener jeg faktisk, at jeg har under kontrol. Jeg har købt noget flot bordpynt. Det skal jeg bruge der, hvor buffeten skal være. Og jeg har sat de der farvede lys op, som følger musikken. Det var jeg faktisk ret stolt, over at jeg kunne finde ud af selv uden at skulle bede min bror om hjælp.

Min bror har lige været her for at tjekke, hvordan det går. Han er en sød storebror. Måske lidt overbeskyttende en gang imellem. Da han så, at jeg selv havde sat lysene op, konstaterede han bare, at jeg ikke har brug for hjælp. Han står ude i køkkenet lige nu, og jeg er sikker på, at han smager på noget af den mad, min mor og jeg lavede. Jeg går ud i køkkenet til ham. Spørger ham, om han kan lide maden. Jo, det er godt.

Røgmaskinen

Jeg tager mig sammen og spørger ham, om jeg må låne hans røgmaskine. Han har sådan en, fordi han spiller i et band, og sommetider giver de koncert nede i det lokale musikhus. (Musikhuset er et gammelt forsamlingshus, der bliver brugt til forskellige formål. Man kan leje det for en aften eller en dag af kommunen.) Jeg kan se på ham, at han ikke er glad for den tanke. Jeg lover ham, at jeg nok skal passe på den. Han siger, at den er alt for stor til det dansegulv, jeg har fået lavet inde i stuen. Så svaret er nej. Jeg er skuffet. Men så siger han, at en af hans bands medlemmer har en lille, billig røgmaskine.

Måske kan vi låne den. Jeg skal bare købe væske til den, hvis vi må låne den. Han tager sin telefon og ringer til sin ven. Jeg må gerne låne røgmaskinen. Min bror vil hente den, imens jeg gør de sidste ting færdig. Det tager godt nok lang tid for ham at hente den maskine. Men efter 1,5 time kommer han. Han har også været inde i byen og købe væske til den.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *