Plast eller træ til hegn?

Hold da op, hvor har det kostet både tid og penge, da min kone og jeg sidste år besluttede, at vi ville have en hund. Vi købte en Beagle uden helt at vide, hvad vi gik ind til. Julius er en meget sød og kærlig hund, men allerede da han var hvalp, gik det op for os, at han altså har sin egen helt stærke personlighed, der gør, at han ikke i alle tilfælde har lyst til at rette sig efter, hvad vi siger.

For eksempel var han i starten ikke til sinds at blive i vores have, selv om vi ihærdigt prøvede at lære ham det. Efter en hel del springture rundt i kvarteret, valgte jeg at lave en pænt stor hundegård, han kunne være i, så jeg købte stolper og noget trådflet og byggede ham en hundegård med eget hundehus, som jeg dog valgte at købe færdigt.

Men det holdt kun nogle få dage, så fandt han ud af, at han nemt kunne grave sig ud under mit fine trådhegn og komme ud i friheden, så jeg igen måtte trave nabolaget tyndt for at lede efter ham.

Min kone og jeg drøftede, hvad vi så skulle gøre, for vi var ikke indstillet på, at han skulle stå bundet i en snor, og det endte med, at vi besluttede at hegne hele haven ind med et tilpas højt havehegn, der skulle gå et stykke ned i jorden, så Julius ikke uden videre kunne grave sig ud i friheden.

Jeg gjorde mig fra starten klart, at et ganske almindeligt træhegn nok ikke ville være en god ide, når det skulle mindst 30 centimeter ned i jorden, for så vil træet alt for hurtigt rådne væk. I stedet begyndte jeg at se mig om efter alternativer i form af et hegn i et materiale, der kan tåle at være i berøring med jord.

En af mine kolleger fortalte, at han hjemme hos sig selv havde opsat et plasthegn i forhaven ud mod gaden, og han vidste, at den slags kan fås i forskellige højder. Jeg søgte efter det på internettet og fandt også en række muligheder, som kunne være interessante for os.

Min kone protesterede i første omgang, fordi hun var sikker på, at sådan et hegn ville komme til at se kunstigt ud i vores have, så jeg var nødt til at bede hende køre med en tur ud til min kollega, så hun selv kunne tage sådan et hegn i øjesyn.

Det overbeviste hende heldigvis, så vi blev enige om at opsætte sådan et hegn. Vi kunne få modulerne i en højde på 150 cm, og det var jeg overbevist om vil være tilstrækkeligt, for så kan højden over jorden være ca. 120 cm, og det kan Julius trods alt ikke springe over.

Det har kostet os en mindre bondegård, men heldigvis kunne vi få lidt hjælp via et kviklån, men nu bliver Julius hjemme i haven, og jeg kan glæde mig over, at vi nu har vedligeholdelsesfrie hegn af denne type, som jeg ikke skal give træbeskyttelse eller maling med få års mellemrum.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *