Op på væggen

Muligvis har du benyttet et af de mange gode tilbud, som Black Friday eller Cyber Monday gav os. Måske har du købt et nyt TV apparat. Sådan et af de rigtigt store. Det er superfladt og har virkeligt god teknologi. Designet er flot. Skarpt. Du får TV apparatet leveret, og alt er fint. Lige indtil du opdager, at dit TV møbel faktisk ikke er stort nok til, at apparatet kan stå på det. Hvad gør du? Du finder hurtigt ud af, at du har brug for et TV ophæng. Du kan se, at der er plads nok på væggen bagved TV møblet til dit nye TV. Så løsningen har givet sig selv. Heldigvis.

Køb kvalitet

Du sætter dig derfor ned og finder forskellige TV ophæng på nettet. Nogle er billige. Andre er lidt mere kostbare. Du kigger også på TV gulvstativer, men finder ud af, at det ikke er din stil. TV ophænget er den bedste løsning. Og ja, TV møblet kan jo sagtens bruges til andre ting. Fx til at lægge fjernstyrer eller spille konsollen på. Eller en bog. Så du dykker ind i den lille verden, hvor du skal finde det rigtige TV ophæng til apparatet.

Her er der så lige nogle ting, du skal huske, inden du køber TV ophænget. Det vigtigste er nok, at du skal tænke over, om du ofte tilslutter andre enheder til dit TV apparat. Og hvor sidder tilslutningerne på apparatet? Sidder de bag på TV apparatet? Eller på siderne? Sidder de bag på apparatet, ja så vil det fornuftigste være at købe et TV ophæng, som ikke sidder helt tæt ind til væggen, men ét, som kan vippes eller drejes, så du kan komme til, når du fx tilslutter din computer. Sidder tilslutningerne på siden af apparatet, ja så vil det ikke være et problem for dig, hvis du køber et simpelt, men meget diskret, TV ophæng, som får apparatet helt tæt på væggen.

Hvor skal dit TV hænge?

Det er også fornuftigt at overveje, hvor højt op TV ophænget skal sidde. Der er nogle, der siger, at det er, bedst hvis centrum af skærmen er sådan ca. i øjenhøjde, når du sidder i din sofa. Men er det altid optimalt? Det kan jo godt tænkes, at du gerne vil ligge på gulvtæppet og se en film. Men det kan være lidt anstrengende at få strakt ryggen og se TV samtidigt, hvis det sidder fast i en bestemt højde. I sådan en situation kan det være meget praktisk at få et TV ophæng, som er fleksibelt. Altså sådan et der kan vippes og drejes, så du kan justere både vinkel og højde, så din oplevelse med en god film bliver behagelig.

Endelig er der også en lille detalje, som du endelig ikke skal glemme. Du skal huske at få de rigtige rawplugs til TV ophænget. Hvis du ikke gør det, så kan du risikere, at skruerne bliver trukket løse, og det kan føre til, at dit apparat falder ned. Et TV apparat er jo ikke et fnug. Det er et forholdsvist tungt apparat.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *