Østerbro og Dragør

Landet er ved at vende tilbage til mere normale tilstande. Altså vi overholder jo retningslinjerne for, hvordan vi skal håndtere forskellige situationer: Afstand til hinanden håndsprit alle vegne og nogle af os går med masker. Også selv om det egentlig ikke er påbudt. Her på kontoret har vi flyttet, om på skrivebordene og afstanden mellem os er blevet større. Men det betyder ikke, at papirer ikke falder ud af mapper og bunker. Her til morgen fandt jeg et ark papir, som var faldet på gulvet. Jeg samlede det op og vendte det for at se, om jeg kunne genkende, hvilken mappe det tilhører. Det kunne jeg ikke. Fordi det var en huskeseddel. Ikke et ark fra en af sagerne.

Husk vinduespudser

Det var en håndskreven huskeseddel. Og den var lang. En lang liste med forskellige fødevarer, og nogle ting, der kunne se ud, som om det var fødselsdagsgaver. Der var tegnet et lille flag ud for dem.
Der stod også ”Ring vinduespudser Østerbro” Og så er der et telefonnummer ved siden af. Ok, det må være en af mine kollegaer, der bor på Østerbro, som har mistet sin huskeseddel. Det må være sket i går. Håber ikke for ham eller hende, at fødselsdagen var i går.

Jeg går hen til mit skrivebord og lægger sedlen på det. Venter på at de andre møder ind. Jeg er som sædvanligt den første på kontoret. Det har jeg det ok med. Rart med en times tid tidligt om morgenen, hvor jeg kan få en masse fra hånden og ikke hele tiden bliver afbrudt af telefonen.
Den første af mine kollegaer træder ind. Vi hilser på hinanden, og jeg spørger ham, om han bor på Østerbro. Det gør han ikke. De næste, der kommer, bliver hilst med samme spørgsmål. Ingen af dem bor på Østerbro. En af dem spørger mig om, hvorfor jeg spørger om det. Jeg forklarer, at jeg fandt den her huskeseddel, som åbenbart tilhører en, som bor på der og har brug for en vinduespudser på Østerbro. Da jeg forklarer hende det, bryder hun ud i et stort smil. ”Ah, du fandt den. Ja, det er min seddel. Jeg må have tabt den i går. Jeg har brug for at ringe til en vinduespudser, der kan komme til Østerbro og få min mors vinduer vasket rene. Hun har brækket armen og har brug for hjælp.

Min vinduespudser i Dragør

Jeg ved ikke, om min egen vinduespudser herude i Dragør kører derind” Jeg giver hende sedlen. Vi snakker lidt og jeg fortæller hende, at de er gode og vinduerne er altid uden striber. Hun fortæller, at hun havde temmelig travlt i går, og at hun var ret ærgerlig over ikke at kunne finde sin huskeseddel i går, da hun endelig stod nede i legetøjsbutikken. Hendes datter har fødselsdag i overmorgen, og hun havde faktisk planlagt at købe gaverne til hende i går. Men det blev ikke til noget.

Heller ikke med fødevarerne. De havde derfor valgt at gå på pizzarestaurant for at spise. Nu skal hun så på indkøb i dag for at nå at købe alle varerne ind til fødselsdagsfesten. Der skal jo bages og grilles. Snaksaglig kollega, jeg har. Jeg ønskede hende tillykke med sit barn og held og lykke med børnefødselsdagen.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *