Øjenoperationer

De færreste af os bryder sig om tanken om at skulle opereres – naturligt nok. Og endnu værre er det, hvis vi taler om operationer i og omkring øjnene. Bare tanken, ikke? Heldigvis for os almindelige dødelige er der læger, der har brugt årtier på at specialisere sig i dette yderst delikate område, og jeg erkender blankt, at jeg er næsegrus i beundring over, hvad de kan. Jeg har flere venner og bekendte, der har været “under kniven” i deres øjne eller omkring øjnene. Sidstnævnte af rent kosmetiske årsager, fordi de havde for tunge øjenlåg og den slags. Det er så ikke lige det, jeg er plaget af, men til gengæld døjer jeg efterhånden med en vis langsynethed, og jeg går i øjeblikket i overvejelser om at lade mig operere for det.

Laseroperationer?

Nå – jeg begyndte en research, og jeg blev faktisk mere forvirret end afklaret. Jeg anede slet ikke, at der fandtes så mange forskellige former for laseroperationer:

  • SMILE
  • LASIK
  • EPI-LASIK
  • FS-LASIK
  • PRK
  • RELEX-FLEX
  • RELEX-SMILE
  • WAVEFRONT
  • LASER-BLENDED-VISION

Herre Jemini da… Hvordan pokker skal jeg som lægmand kunne finde hoved og hale i den slags? Jeg har googlet lidt efter det, og en af de mere informative informationstunge sider, jeg kunne finde, er denne: http://ohd.dk/synskorrektion-laser/

Jeg har tygget mig igennem informationerne, og der er nok ikke nogen tvivl om, at Øjenhospitalet Danmark er et sted, hvor man roligt kan henvende sig. Jeg har også luret andre steder, men der var ikke rigtig noget, der for alvor vækkede min tillid.

Min kones søster fik en operation for et års tid siden, og det var så øjenlæge Peter Brincker, der udførte den. Hun har siden levet uden briller fuldstændigt, og hun er jublende lykkelig. Det giver selvfølgelig blod på tanden til at få taget en undersøgelse og få et bud på, hvad der kan gøres med mine øjne og min tiltagende langsynethed.

Nu er det bare sådan, at jeg er ved at gå op i limningen ved tanken om, at nogen skal pille ved mine øjne. Ja-ja, jeg ved godt, at det er professionelle, og at jeg sikkert ikke kan mærke en skid. Men bare tanken får det til at løbe koldt ned af ryggen på mig. Jeg kan ikke gøre for det!

Nå – men de laver over 3.500 operationer på det hospital hvert år og de har over 15 speciallæger, så mon ikke jeg er i gode hænder? Jeg prøver det sgu’!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *