Mini-zoos er et hit blandt børnefamilier

Vi lever i dag i en tidsalder, hvor det kan være svært at få børnene med ud. Det er nemlig tit, at computeren lokker mere end frisk luft, bevægelse og læring.

Heldigvis er der børnefamilier, som har fundet en vej udenom dette – nemlig ved at tage børnene med ud i en af de mange små zoologiske haver, mini-zoos, som findes rundt om i landet. En mini-zoo er en zoologisk have i et mindre format, specifikt til børnene, som gerne vil ud at se på dyrene.

Men hvad er lige alle fordelene ved at tage børnene med ud at se på dyr? Jo, du kan se nogle af dem nedenfor!

Det er sundt at se dyrene i øjenhøjde

Det at tage børn med i zoo har en fantastisk evne, som ikke mange andre aktiviteter har. Det er nemlig her, hvor der er mulighed for at møde dyr, som man hører og læser om – og så i børnestørrelse.

For børn er det enormt sundt at møde dyrene på denne måde, især i mini-zoos, hvor det eksempelvis er muligt at klappe geder og kaniner. Det gør, at de får en dybere forståelse for dyrene, som er derude, og hvordan de reagerer på menneskeligt samvær.

I en verden, hvor miljøet bliver en større og større prioritet, og hvor dyrevelfærd er et stort emne, så er denne indsigt utroligt sund at have. Det at lære, at dyrene eksempelvis heller ikke skal klappes for hårdt eller tvinges til noget kan også lære børn noget om disciplin.

Kom udover medierne med en tur i zoo

Mange børn møder i dag dyr igennem film og TV mere, end de gør igennem bøger. Og det er der egentligt ikke noget galt i – mange af disse dyr er dog bare karikaturer.

For børn er der få ting mere underholdende end at se noget, som man kender fra sin yndlingsbog eller -film i virkeligheden.

Det er bare at forestille et Bambi-elskende barn se et dådyr for første gang. Det er den perfekte mulighed for at engagere børn og vise, at det, som de læser om og ser i fjernsynet ofte også er at finde derude i naturen!

I mini-zoo kan sanserne bruges

I dag er det de færreste børn, som får alle de indtryk, som er at finde i en mini-zoo. Her er der nemlig rig mulighed for at bruge sanserne.

Ikke nok med, at barnet får lov til at se helt nye ting – der er næsten en garanti for, at lugtesansen i sandhed kommer i brug her.

Noget helt andet er det at føle sig frem. For mange børn er det sådan de lærer omkring verdenen. Netop derfor er en mini-zoo, hvor man måske kan ride på en pony eller klappe en ged den perfekte mulighed for at se et barn udvikle sig.

Mini-zoos har potentialet til at være den perfekte måde at give ungerne frisk luft på. Der skal nemlig ikke meget til, før de bliver nysgerrige på dyrene, og dermed gerne vil lære mere!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *