Legepladser skal der til

Børn og barnlige sjæle skal have rum til at lege, og det skal – i mine øjne – helst foregå udendørs, når det er muligt. Derfor er legepladser med sikre og samtidigt udfordrende indretninger vejen frem, hvis vi skal have nye generationer til at have et godt forhold til fysisk aktivitet og leg i det fri. Og det skal vi, for vi vil ikke have en generation af blegfede computerspilstabere, der ikke kan eller vil interagere med andre i fysisk leg!

Det med gode legepladser har altid været en af mine kæpheste, og det skyldes, at jeg ved en hel del om, hvor vigtigt det er for børn at blive udfordrede og engagerede fysisk. Og i byrummet er det ikke altid ligetil, for trafikken har ofte første prioritet. Derfor SKAL vi have legepladser som oaser, hvor børn og voksne kan lege frit i sikre omgivelser. Og heldigvis har vi i Danmark virksomheder, der er specialiserede i at opbygge og indrette disse legepladser. Det er virksomheder som Cado, Kompan og – ikke mindst – UNO Koncept

Er en græsplæne ikke nok legeplads?

Ja og nej. Ja hvis der skal spilles fodbold for eksempel. Men langt fra alle ønsker at spille fodbold – heller ikke blandt drenge. Og den fysiske del af legen er altså vigtig. Den opnås ved gode legeredskaber, der både appellerer til brug, udfordrer mentalt og styrker børnenes motoriske evner.

En af de ting, jeg virkelig elsker til børn, er naturlegepladser:

Rigtigt flot og god naturlegeplads

Selvfølgelig er der forskel på, hvad der fysisk er plads til der, hvor legepladsen etableres, og det er en af mange grunde til, at det er vigtigt at entrere med et firma, der er specialiseret i at projektere og anlægge legepladser. Kun på den måde udnyttes pladsen bedst muligt – og samtidigt sikres, at legepladsen er sikkerhedsmæssigt i orden. Og sidstnævnte er jo altså overmåde vigtigt!

Prøv engang at se her, hvordan Angry Birds er integreret i denne legeplads – et koncept som UNO er alene om, når det gælder legepladser:

Er det ikke bare herligt? Hvad mener du om behovet for legepladser ude i naturen og i byrummet?

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *