Langsomme hjemmesider

Jeg er barn af internettet, og det indrømmer jeg gerne. Jeg er så herligt ung, at jeg nærmest ikke kan huske, hvordan det var, før vi fik internet, webshops og Facebook og alt det herlige. Jeg kan svagt mindes, at min onkel købte en CD med noget, der hed Opasia, som vist var en slags online tjeneste. Senere hen gik min onkel hen og blev lidt af en berømthed på nettet, men det var nu nok ikke på grund af Opasia 🙂

Som barn af nettet er jeg forvænt. Det ved jeg godt. Men det er der vel ikke noget galt i? Og en af de ting, jeg forventer som noget ganske naturligt, er, at de hjemmesider, jeg finder i Google og på anden vis er HURTIGE! Jeg orker ikke at sidde og vente på, at skidtet kommer frem på min PC eller min mobilos. En hjemmeside skal være hammer hurtig, og det gælder da især, hvis den skal sælge mig et eller andet. Hvis jeg bare skal kigge lidt på damer, kan jeg såmænd godt holde ud at vente lidt 🙂

Vi har ikke alle fibernet!

Jeg har venner, der sidder der hjemme på fibernet med 150 MB ned, og de bemærker ikke, hvis en hjemmeside er lidt langsom i optrækket, fordi den har kæmpe store billeder. Jeg ved, at den slags langsomme hjemmesider er dårligere til søgemaskineoptimering, men det bekymrer måske ikke ejerne bag dem så meget. Det skulle det nu ellers gøre. Jeg finder da stort set alt via Google, og det er sgu sjældent, jeg kommer forbi side 1 altså.

Langsom hjemmeside: Jeg rykker mit hår af!

Jeg får simpelthen knopper af de der langsomme websites. De er fede i designet, og de er sikkert bygget af smarte designere med kold latte i glasset og to numre for små røde bukser, seler og briller med kæmpe glas og kraftig ramme – eller hvad der nu er cafesmart i København i denne uge.

Nu har jeg sgu researchet lidt på det, og det viser sig faktisk, at der ER nogen derude, der tager det alvorligt. Ham her: https://plus.google.com/u/0/+KimTetzlaff/posts er nærmest en guru på feltet, ser det ud til. Jeg søgte lidt rundt på nettet, og han har også en hjemmeside om hastighedsoptimering, der egentlig forklarer meget godt, hvad det handler om.

Alle kan gøre det bedre

Jeg har ladet mig fortælle, at alle faktisk kan gøre en del for at gøre deres hjemmesider hurtigere og mere optimerede, og det er mig sgu en gåde, hvorfor de ikke gør det så! Det er da deres forretning, det handler om, ikke? Mange hjemmesider er jo webshops i Magento, Drupal, Prestashop og hvad pokker de nu ellers hedder. Det er jo forretninger, og hvis det var en dør ind til en almindelig forretning, der bandt, ville butiksejeren da gøre noget ved det!

Eller er det bare mig?

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *