Jazz instrumenter?

Jazz… Det første, jeg tænker på, når jeg hører det ord, er hedengangne Dirch Passer og hans sketch, hvor han gør grundigt og tykt grin med dem, der går meget højt op i jazzmusik. Og så tænker jeg på svedig og larmende musik med masser af trompeter. Men egentlig er der jo meget mere i det med jazz og de musikinstrumenter, der benyttes.

Trommesæt specielt til jazz?

Nej, min research viser, at der ikke som sådan findes specielle trommesæt til udøvelse af jazz, men det er klart, at sammensætningen af et trommesæt selvfølgelig skal ske i overensstemmelse med den primære musikform, der skal spilles.

Jeg har spurgt mig lidt for ude i branchen, og firmaet Danguitar vil gerne hjælpe med at sammensætte det helt rigtige trommesæt til dig, der vil spille jazz.

De har en hel række af komplette trommesæt klar, og mon ikke et af dem kan gøre det – eller i hvert fald danne udgangspunkt for at opbygge et godt trommesæt til jazz? Se de mange muligheder for elektriske trommesæt her: https://www.danguitar.dk/musikinstrumenter/trommer-percussion/trommesaet/el-trommesaet

Hvordan har jeg det med jazz?

I bund og grund ikke ret godt…Langt det meste jazzmusik lyder i mine ører ganske forfærdeligt, og jeg har en masse associationer forbundet med jazz, som bare ikke vil slippe mig. Noget med store tykke mænd med sveden drivende ned af ansigtet, fjollede grin og stærk stank af gammelt øl.

Er jeg forudindtaget? Sandsynligvis – men det er altså sådan, det er for mig. Og jeg har skam prøvet! På trods af, at jeg har et fantastisk godt og stadig billigt USB-lydkort i min computer, kan jeg ikke få jazz til at lyde som rigtig musik. Beklager…

Jeg har det meget bedre med mere symfonisk / melodisk musik. Og min musiksmag spænder faktisk meget bredt. Jeg har det nok, som de fleste: Min musiksmag er øjebliksbestemt. Nogle gange er jeg i genren med Dire Straits – andre gange går jeg mere i Pop og hører Shakira og den slags. Og så går jeg jo altså til klassiske koncerter med min forlovede, der er professionel musiker.

Hvordan har du det med Jazz og anden musik? Spiller du selv jazz? Måske kan du give et par fif til musikinstrumenter her i kommentarerne?

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *