Hvilken plæneklipper skal man vælge?

Foråret er over os, og det betyder heldigvis at der igen kommer liv i have, og at græsplænen igen begynder at gro. Græsplænen er naturligvis en markant del af vores haver, og derfor bruger vi da også meget tid og mange ressourcer på at holde græsplænen flot og indbydende. En flot græsplæne pynter i enhver have, og får hele hjemmet til at se lækkert og indbydende ud. Derfor er mange på udkig efter gode råd til at få en flot græsplæne, og herunder finder du gode råd til en flot græsplæne.

For det første så bør du altid anvende gødning til din græsplæne. Giv gerne græsplænen gødning både forår og efterår, det har plænen utrolig godt af, og faktisk er det super nemt at give græsplænen gødning. Det tager måske et par timer en eftermiddag, men det er bestemt indsatsen værd. Gødning kan du købe hos planteskoler, og de vil naturligvis gerne vejlede dig, således du får den bedste og korrekte gødning til den græsplæne.

For det andet så bør du overveje at vande din græsplæne om sommeren, naturligvis kun hvis vi har haft en periode uden regn. Græsplænen har i den grad brug for vand, og den bliver hurtigt trist og kedelig at se på hvis den ikke har fået nok vand i en periode. Du kan derfor med fordel vande din græsplæne, men gør det gerne om aftenen.

For det tredje så bør du sørge for at din plæneklipper er i orden og kører perfekt. Hvis den ikke er indstillet korrekt eller lignende, så har det naturligvis betydning for din græsplæne. Husk altid at vedligeholde din plæneklipper, for det første så holder den længere og for det andet så klipper den din plæne meget pænere hvis den er i orden og vedligeholdt. Nogle klipper af og til deres plæne med en håndskubber, det kan du naturligvis også overveje hvis du er frisk på det, det er jo noget helt anden end en almindelig plæneklipper.

Når foråret rammer landet, så bør du rive din græsplæne, og dermed fjerne gamle blade og grene og hvad der ellers måtte ligge på din græsplæne. Det giver luft til græsplænen og det har den også brug for. Det er i øvrigt en god ide at rive græsplænen af og til, det er sundt for plænen, og det tager faktisk kun en god times tid, og det er bestemt en god investering hvis du gerne vil have en flot og indbydende græsplæne.

Det er mange holdninger om hvilken plæneklipper man skal vælge. Det kommer faktisk an på hvilken plæne du vil have. Skal den være super flot, så er en håndskubber en god løsning, har du en stor have og hader at slå græs, så er en havetraktor en god løsning. Har du en almindelig have, så er en robotplæneklipper en god ide. Det kommer med andre ord an på dit behov og dine krav til en græsplæne hvilken plæneklipper du vil have. Du bør naturligvis vælge den plæneklipper du finder bedst egnet i forhold til dine forventninger.

 

Disclaimer

2 thoughts on “Hvilken plæneklipper skal man vælge?

  1. Hyggelig læsning! Jeg mindes dengang, hvor jeg stod med de valg – nemlig da jeg boede i Danmark. Nu bor jeg heldigvis i Florida, og her er det både billigt og godt at lade gartnere tage hånd om hele haven 🙂

  2. Ja, hvem der dog bare kunne overlade alle de overvejelser til nogle andre. Jeg nyder da en flot have, men må erkende at jeg ikke selv er den store havemand 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *