Hvilken hundeforsikring

Min kæreste og jeg har igennem længere tid ønsket os en hund samt den bedste og billigste hundeforsikring, men hvilken skal vi vælge? Vi har søgt adskillige steder på nettet for få at finde den helt perfekte hund og hundeforsikring til os. Men det er ikke nemt, der findes alt for mange forskellige hunderacer og hvad er det egentligt, når det kommer til stykket, vi gerne vil have i en hund?

Skal den være stor eller lille? Korthåret eller langhåret? Aktiv eller rolig? Skal den kunne bruges til hundetræning? Til jagt? Skal den være god til børn? Skal den knytte sig meget til ejeren? Skal den opdrages med hård hånd eller let hånd? Blandingshund eller en racehund?

Grunden til, at vi overhovedet ønsker en hundeforsikring, er ganske enkelt fordi, en dyrlægeregning kan løbe op i adskillige tusinde kroner. Med en hundeforsikring kan op til 80% af dyrlægeregningen blive dækket. Se oversigt over 1164 dyrlæger og dyrehospitaler hos Novaindex.com firmaoversigt: https://novaindex.com/dk/dyrlaeger

Opvokset med hunde

Heldigvis er vi begge opvokset med hunde, dog er vi opvokset med vidt forskellige hunde. Min barndom er blevet brugt sammen med jagthunde, hvor favoritten var en ruhåret hønsehund, hvorimod min kærestes barndom er blevet brugt sammen med schæfer. Vi er begge ikke synderligt begejstret for den andens barndoms hund. Så det første valg vi tog i jagten på den perfekte hund var, at vi nedlagde veto mod den andens barndomshund.

Vi besluttede os rimeligt hurtigt for, at det skulle være en RIGTIG hund, her mener jeg en hund af en vis størrelse. Der hvor vi er i vores liv, er der nemlig ingen af os, der er interesseret i en lille bomuldshund, der ikke er god for andet end at putte med – hvilket selvfølgelig også kan være dejligt. Vi vil have hund med en personlighed, en hund man kan lege med, og vigtigt for mig, så vil jeg gerne have en hund, der vil kunne holde til at løbetræne sammen med mig og gå nogle lange ture.   

Vi begyndte, at søge på forskellige racer, og her faldt vi flere gange over racen Stabyhoun, men da det viste sig det var en meget sjælden race, så kiggede vi videre på andre racer. Der var bare ikke nogen, der lød ligeså gode som den, eller var ligeså smuk som den race.

Hvilken hunderace

Så vi begyndte at sætte os nærmere ind i racen, her er det beskrevet at det er en kærlig, trofast, lydig og klog hund. Den er god til børn og har et aktivitetsniveau, der ligger inden for det vi ønsker os – 1-1,5 times daglig motion, plus den bliver 20-25 kg stor. Da det er en sjælden race, er der kun små eksklusive hvalpeopdræt, som alle bliver formidlet et og samme sted, så man skal bare skrives op til en hvalp og så kan der gå op til 1 år, før der er en til en.

Dette ville ikke være et problem for os, da vi lige nu bor i lejlighed og først vil finde os et sted med have, før vi anskaffer os en hund.

Så opskrevet blev vi og i hus kom vi også, så nu venter vi spændt på at modtage vores kommende nye lille familiemedlem i slutningen af denne måned. De sidste par dage har jeg brugt en del tid på, at sætte mig ind i hvilket forsikringsselskab, vi vil have vores hundeforsikring ved.

Gennem vores nuværende forsikringsselskab, hvor vi har vores indbo- og bilforsikring, synes vi ikke at deres hundeforsikring opfylder vores behov og har den rette dækning. Så vi står imellem, at vælge Agria og Dyrekassen, og har indhentet tilbud fra begge. Hos Dyrekassen følte vi at vi fik exceptionel god service, og vi kunne rigtigt godt lide Stine, som vi snakke med, men de kunne ikke tilbyde mere en 10% rabat, og kun hvis vi samlede vores dyreforsikringer hos dem.

Agria dyreforsikring ydet også god service og var meget professionelle i deres tilgang til os, de kunne tilbyde 15% rabat, hvis vi flytter vores katte forsikring til dem, samt gratis ansvarsforsikring når vi tegner sygeforsikring. Vi har derfor valgt at tegne dyreforsikring i Agria og er indtil videre rigtigt glade for vores beslutning. Nu er vi helt parate til den lille hvalp kan komme hjem til os at bo, og vi er ved at gå til i bare spænding!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *