Den bedste hundemad

Kan jeg lave min egen hundemad?  Ja, det kan du godt J Måske synes du, at du vil give din hund en særlig godbid og måske en pause fra det traditionelle hundefoder. Der er mange muligheder.

Her vil jeg give dig opskriften på, hvordan du kan lave en sund og lækker ret til din hund i din crockpot!

Basen er 1 del brune ris og 2 dele vand. Grøntsager kan du bruge broccoli i buketter, 1 medium sweet potato med skrællen på skåret i små stykker og 3 gulerødder skåret i stykker også.

Dernæst skal du bruge 2 kyllingebryster uden skind skæret i tern. Du kan naturligvis også bruge kalkun.

Kom alle ingredienser i din crockpot i den nævnte rækkefølge i lag.

Tilbered på lav i cirka 8 timer eller på høj i cirka 5 timer. Når det er færdigt, bland det hele sammen. Lad det køle af, og du kan nu servere det i mindre portioner. Retten kan holde sig i køleskabet i op til 3 dage. Du kan altid komme noget fiskeolie ovenpå, når du serverer det. Det er sundt og godt.

Du kan fx også lave din egen tørbagte kylling! Her skal du bruge kyllingebryst, som du skærer i fine tynder strimler. Strimlerne kommer du på en bageplade og sætter det i en 100 grader varm ovn i 2 timer. Hold øje med det undervejs. Stykkerne må ikke være våde eller bløde, når du tager dem up. De skal være tørre og hårde! Lad det køle fuldstændigt af , før end du kan servere det. Dette kan holde sig i køleskabet i op til 2 uger i et lufttæt beholder.

Husk dog altid ikke at erstatte dette med den normale hundemad, da din hunds mave ikke kan håndtere sådan en pludselig omvæltning. Disse ideer er ment som snack og som en sund variation til det normale hundemad.

Du skal altid undgå disse ingredienser i din hundemad:

Bacon – der er for meget fedt. Skinke – igen for meget fedt. Løg eller løgpulver. Peber. Sukker eller brunt sukker. Tomater – de er for syrlige. Chokolade – som kan være direkte dødeligt i større mængder.

Hvis du ikke magter at lave det selv, kan du købe fremragende kvalitet hundemad hos gilpa.dk

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *