Høj kvinde og overtøj?

Min mor er en meget høj kvinde. Hun er meget smuk og har – inden jeg blev født – arbejdet som model. Hun er meget kræsen med sit tøj og udseende. Så det er altid nemt for mig, når jeg leder efter en fødselsdagsgave eller en julegave til hende. Hun får dyr makeup eller en luksus ansigtscreme fra mig. Hun bliver altid glad for gaven, jeg giver hende, men jeg tænker, at hun skal have en overraskelse i år. Ikke makeup eller creme. Hun ved, at jeg plejer at købe den slags til hende, så i år vil jeg bryde mønstret og finde på noget andet.

Gaven til den store

Hun har fødselsdag i næste måned, så jeg har tid nok til at finde på en god gave til hende. Men selv fungerer jeg sådan, at jeg gerne vil ordne den slags ting i god tid. Så skal jeg ikke stresse rundt i sidste øjeblik og købe noget i panik. Jeg ved, at hun ønsker sig en vindjakke, og jeg har talt med min far og mine søskende om, at jeg giver hende sådan én. Så skal de ikke også købe en vindjakke til hende.
Jeg ved lige præcist, hvilken butik jeg skal finde en vindjakke til hende i. Den ligger inde i storbyen, og den er kæmpestor. Den fører alle de kendte mærker, men den har også nogle brands, som ikke er så kendte her i landet. De er ret eksklusive. Jeg kender heldigvis hendes størrelse, så det bliver vist ikke svært at finde den rigtige jakke til hende.
Inde i byen går jeg hen til butikken. Jeg er tidligt på den. Jeg kan se, at den åbner kl. 11:30. Og klokken er kun 11. Så jeg sætter mig på en café, får en kop kaffe og leger med min telefon i mellemtiden. Ser mine mails går lidt på Facebook og sender beskeder til mine veninder.

Jakker til kvinder

Fortæller én af dem, at jeg er på indkøb i byen og spørger hende, om jeg skal vælge en blå eller grøn jakke til min mor. Grøn er svaret. Ok.
Klokken bliver 11:35, og jeg går hen til butikken. Jeg bliver mødt af en flot pige, som spørger, om hun kan hjælpe mig. Jeg fortæller hende, at jeg leder efter jakker og overtøj til kvinder.

Hun viser mig, hvor jeg skal gå hen, og smiler. Jeg finder jakkerne. Der er alle mulige jakker. Læderjakker, pelsjakker, fleecejakker, tunge vinterjakker. Men jeg kan ikke se nogen vindjakker. Jeg spørger en ekspedient, som er ved at hænge tøj op på et stativ. Hun blev lidt forskrækket, da jeg talte til hende, men smilte, og sagde, at de lige har fået varer hjem, så hvis jeg havde lidt tålmodighed, så vil hun tjekke om vindjakkerne, de har bestilt, også er kommet. Hun kommer tilbage efter 5 minutter med 4 forskellige vindjakker i armene. Viser mig dem og spørger, om det er noget i den retning, jeg er på udkig efter. Hun viser mig en flot, grå vindjakke med hætte og diskrete lommer. Den er lige sådan én, som jeg ved min mor vil blive glad for. Jeg spørger, om de har den i hendes størrelse. Desværre, ikke i dag. De kommer i næste uge. Jeg beder pigen om at lægge én til side, så jeg kan hente den i næste uge.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *