Fodboldtur

I den forgangne weekend var jeg sammen med tre af mine kolleger i Milano for at se en fodboldkamp mellem Milan og Juventus. Det var faktisk en rigtig hyggelig og god tur, og det var en oplevelse at overvære selve fodboldkampen, selv om jeg ikke er specielt fanatisk med hensyn til fodbold.

At jeg overhovedet var med på den fodboldtur skyldtes, at jeg en dag for længe siden blandede mig i mine tre kollegers snak en dag i frokostpausen. De sad og talte om, hvor de næste gang skulle tage hen for at se en ordentlig fodboldkamp, som de kaldte det. Det var underforstået, at der skulle være tale om nogle af de mest berømte hold i Europa, for noget så prosaisk som en dansk superligakamp gad de absolut ikke bruge tid på.

De tre fodboldentusiaster sad og talte om, at de godt kunne have lyst til at se en italiensk kamp til en forandring. Jeg vidste godt, at de tre har været af sted på adskillige fodboldrejser sammen gennem de senere år, så de er forholdsvis erfarne med hensyn til den slags ture, som oftest varer tre dage.

Men nu kom de i tvivl om, hvorvidt der er danske rejsearrangører, der laver ture til italienske fodboldkampe. Sagen er, at der arrangeres masser af fodboldsrejser til Barcelona og til for eksempel engelske storkampe, men da ingen af de tre tidligere havde været til fodbold i Italien, var de lidt usikre på, om der arrangeres rejser til italiensk fodbold.

Det var på det tidspunkt, at jeg blandede mig i deres samtale, for selv om jeg den gang aldrig selv havde været til en fodboldkamp i udlandet, så vidste jeg noget, som mine tre kolleger åbenbart ikke vidste.

Jeg havde nemlig dagen før tilfældigt set en bannerreklame på en hjemmeside. Det var en næsten lokal arrangør af sportsrejser, som i reklamen også nævnte rejser til italienske fodboldkampe, og da der var tale om et firma, jeg godt kendte til i forvejen, kunne jeg uden videre huske firmaets navn, så jeg nu kunne komme mine kolleger til undsætning med besked om, at der altså er muligheder for at komme på en arrangeret tur til italiensk fodbold.

De blev noget overraskede over min viden på det felt, fordi de jo godt vidste, at jeg ikke tælles blandt de fodboldtosser, der bruger tusindvis af kroner på at rejse ud for at se en speciel kamp – oftest til nogen fortrydelse for deres bedre halvdele. Så jeg fortalte dem om bannerreklamen, jeg tilfældigt havde fået øje på, og de blev ret begejstrede, for nu havde de da et sted at starte i deres forsøg på at finde en forud arrangeret tur til fodbold i Milano. De fortalte, at de helst ville med på en færdigpakket rejse, hvor alt er ordnet på forhånd med både fly, hotel og de nødvendige fodboldbilletter, for de havde alle tre erfaret, at det faktisk er billigere på den måde end at arrangere det hele selv. Og så lod jeg mig lokke til at tage med.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *