Cykling som genoptræning

Da jeg for knap tre år siden var så uheldig at brække nogle knogler i det ene knæ ved et fald på et glat fortov, kom det til at være en uventet langvarig proces, før jeg for alvor var på benene igen. Bruddet i knæet var meget kompliceret, så det krævede flere operationer, og jeg var indlagt på sygehus i flere uger efter den sidste af de tre operationer, fordi lægerne ville sikre sig, at mit knæ blev holdt i absolut ro, mens bruddene voksede sammen.

Og da jeg så endelig fik lov til at stå op for første gang, var det med nød og næppe, at jeg overhovedet kunne stå på benene. Mine muskler i benene var i så høj grad degenererede af den lange periode, hvor de slet ikke var blevet brugt, at jeg stort set slet ikke kunne bruge dem.

Det var helt som ventet, og jeg var blevet advaret om den tilstand og om, at jeg skulle gennem en længere periode med genoptræning, før jeg ville være i stand til at gå normalt. Men det begyndte heldigvis ret hurtigt at gå fremad, og min fysioterapeut roste mig meget for min iver med hensyn til de øvelser, jeg skulle gøre mange gange hver dag for at få muskelkraften tilbage i benene.

Da jeg så var færdig med den del af genoptræningen og selv skulle tage over uden hjælp fra en fysioterapeut, anbefalede sidstnævnte mig at begynde at cykle, for det ville være en god måde at styrke musklerne på.

Når jeg skal være helt ærlig, havde det på det tidspunkt aldrig interesseret mig ret meget at cykle, men jeg besluttede mig for at følge fysioterapeutens råd, så jeg besluttede mig for at anskaffe mig en ny cykel, for sådan en havde jeg ikke i forvejen. Jeg tænkte på at købe den online på for eksempel http://www.cykler.dk/

Lige siden jeg flyttede hjemmefra for at passe mine studier på universitetet havde jeg klaret mig med først offentlig befordring og siden med egen bil, og jeg havde i de snart 20 år aldrig ejet en cykel.

Men jeg besluttede mig nu for, at når det nu skulle være, så skulle det i hvert fald være en ordentlig cykel, for jeg havde ikke lyst til at skulle kravle op på en eller anden gammel ”havelåge”, som er alt for tung at træde pedalerne rundt på.

Derfor valgte jeg at konsultere min nabo, som er ivrig motionscyklist i sin fritid, for at få et godt råd om, hvilken cykel jeg skulle vælge. Han kendte udmærket til min fysiske tilstand, for vi har gennem flere år haft et godt og venskabeligt naboskab, så vi tit snakker sammen.

Han tog mig med ind i sin store dobbeltgarage for at vise mig det pænt store udvalg af cykler, han selv råder over, og han var endda så venlig at tilbyde mig at låne en cykel af ham. Men jeg holdt nu fast ved, at jeg ville have min egen, og det var bestemt et godt valg, for efter genoptræningen er jeg blevet ved med at cykle lange ture hver weekend.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *