Byggeaffald

Allerede da vi for godt et halvt år siden købte vores ejerlejlighed i hjertet af København, besluttede vi, at vi hurtigst muligt ville have et nyt køkken og nye garderobeskabe i lejligheden, for både køkken og skabene var af ældre dato, hvorimod badeværelset var blevet gennemgribende renoveret for godt et år siden.

Selv om jeg ikke ligefrem er håndværker af uddannelse, kan jeg sagtens selv montere nye køkkenelementer og skabe, så af økonomiske grunde valgte jeg at gøre det selv og så bare få professionel assistance til vand og afløb samt til det elektriske i køkkenet.

Da vi for nylig havde købt vores nye køkken og skabe, valgte vi at bruge en god del af stuen til at opbevare elementer og skabe i, så jeg stille og roligt kunne gå i gang med arbejdet. Men jeg stødte fra en start på et lidt drilsk problem, for det er ikke så ligetil at komme af med de gamle køkkenelementer og skabe, når man bor inde i midtbyen.

Så jeg mente, at det var nødvendigt at leje en affaldscontainer, men så løb jeg ind i opgaven med at finde ud af, hvor jeg kunne have den stående i et par dage, mens jeg brød elementer og skabe ned.

I gården til vores ejendom har ejerne hver en parkeringsplads, så jeg planlagde at have containeren stående på min egen parkeringsplads og så bare stille bilen ude på gaden i det par dage. Og heldigvis er porten ind til gården rigelig bred, så det ikke ville være noget problem for en lastbil at komme ind med containeren.

På nettet søgte jeg efter container København og fandt frem til et firma, som jeg umiddelbart mente at kunne have tillid til. Så jeg ringede til firmaet og aftalte, at de skulle komme med en container dagen efter og placere den på min parkeringsplads i gården.

Manden, jeg talte med i telefonen, lød også meget troværdig, og han fortalte, at Junkbusters har stor erfaring med afhentning af affald fra lokaliteter, som kan være lidt vanskelige at komme til. Men jeg kunne nu berolige ham med, at det nok ville være ret nemt at komme ind i vores gård med sådan en container, og det viste sig da også at forløbe helt smertefrit, da en chauffør kom med containeren dagen efter.

Jeg sludrede lidt med chaufføren, og jeg kunne mærke på ham, at han var vældig glad for sit job. Han fortalte, at han i de senere år har hentet storskrald i København hver eneste arbejdsdag, så han efterhånden havde været rundt i alle dele af byen med den lastbil, som han efterhånden nærmest opfattede som sin egen.

Jeg spurgte ham nysgerrigt, hvad han brugte den kran, der var monteret på lastbilen bag førerhuset, til, og han fortalte, at han ofte var ude at hente affald på steder, hvor det ikke var muligt at komme til med en container, og så bliver affaldet placeret i en stor bigbag, som han så skal hejse op på lastbilen, når det skal afhentes.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *