Billige sten og grus?

Det var et dyrt møde, jeg havde i går med en anlægsgartner, som jeg kender ganske godt. Han havde lovet at komme ud til vores nye byggegrund for at give mig gode råd om, hvordan jeg får anlagt en ordentlig have. Og han ville ikke have noget for sin rådgivning, så det var på ingen måde et salær eller den slags, der gjorde det til et dyrt møde.

Det var derimod de anvisninger, han kom med, som i nær fremtid vil påføre mig ret store udgifter, som desværre nok vil overstige det budget, min kone og jeg har lagt for anlæggelsen af vores nye have. Den skal vi i gang med, så snart vores nye hus er bygget færdigt, og vi er flyttet ind i det.

Anlægsgartneren kunne hurtigt konstatere, at jorden på vores byggegrund har et højt indhold af både grus og ler, og det vil være et problem, hvis vi ønsker en flot og frodig have. Det kan nok gå an til en græsplæne, som sagtens kan vokse i den type jord, men det vil blive et problem for de fleste planter at kunne vokse ordentligt i så næringsfattig jord, som vi altså har på vores grund.

Derfor vil det blive nødvendigt at få kørt temmelig mange læs muldjord på for at få en ordentlig have. Anlægsgartneren påpegede også, at det på grund af det høje indhold af ler i det ene hjørne af vores grund kan blive et problem at slippe af med vandet i perioder med megen regn, og derfor ville han anbefale, at vi får kørt et lag drænsand på, før vi lægger muldjord ovenpå.

I skal jo under alle omstændigheder have en bulldozer herud, sagde han, og så vil det ikke være det store problem at grave et tilpas lag af den bestående jord af, så I ikke står tilbage med en grund, der ligger et godt stykke over niveau i forhold til nabogrundene.

Som normalt i den type jord, vi har, er der også en hel del store sten i jorden, og jeg har da også selv konstateret, at der er et par stykker, der er så store, at man kun kan få dem fjernet med maskinkraft, så også af den grund bliver det nødvendigt at hyre en bulldozer til at udføre arbejdet. Man kan jo købe sten, så mon de også er interesserede i at købe sten af mig? J Det er dem her, jeg tænker på: http://www.super-grus.dk/?p=kategori&id=4

Min bekendte svarede på min forespørgsel, at han som et slag på tasken ville gætte på, at det kommer til at koste os op mod 20.000 kroner ekstra, at vi har købt en byggegrund med så elendig en jord, som vi nødvendigvis må forbedre, hvis vi skal gøre os håb om en pæn have.

Så det er en streg i regningen, men vi må så glæde os over, at vi selv kan udføre den del af anlægsarbejdet, som ikke kræver maskinel assistance. Vi har afsat et ganske pænt beløb til indkøb af græsfrø, planter og den slags, så det kan da være, at vi må tage lidt fra den del af budgettet. Under alle omstændigheder skal vi nok få fundet en løsning.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *