Besparelser for værksteder

Det er altså ikke småpenge, der kan spares på indkøb for autoværksteder, hvis man ved, hvor og hvordan! Men det er der beklageligt mange, der ikke ved i branchen. Tag for eksempel en billig autolift – på denne her kan der lige nu spares en hel del og man kan faktisk på en to-søjlet lift for under 12.000 kroner! Men det er online, det sker – og alt for mange mekanikere er slet ikke med på noderne der. Endnu.

Store besparelser online for bilbranchen

Det er faktisk ikke mange år siden, at stort set alt salg af både værktøj, udstyr og forbrugsstoffer til landets autoværksteder skete via besøg af sælgere. Og det er der såmænd intet galt i – men de skal jo altså også have løn, ikke? Og der er ikke nødvendigvis behov for et sælgerbesøg for at købe for eksempel værktøj – det ved mekanikeren alt om allerede.

Det samme gælder, når sådan noget som en stor eller lille autolift opgiver ævred og skal udskiftes. En mekaniker med mange års erfaring ved udmærket godt, hvad han skal have. Det har betydet, at driftige folk har et godt marked online for for eksempel autolifte.

Færre omkostninger = lavere priser

Når et firma som for eksempel NimaLift i Billund kan fjerne den ikke billige sælger og i stedet klare det hele på internettet, kan de tilbyde autolifte, maskiner og værktøj til en lavere pris til autoværkstederne – og det uden at mindske deres indtjening.

Det betyder jo også, at autoværkstederne kan øge deres dækningsbidrag, der jo er ganske hårdt presset i disse tider.

Godt købmandskab?

Der synes at være en tendens til, at især den lidt ældre generation af selvstændige i autobranchen stædigt holder fast i gamle normer og indkøbsmønstre – og det er faktisk en af årsagerne til, at det går stadig ringere økonomisk for mange af dem. Ofte hører man ældr ei branchen klage over, at yngre konkurrenter kan levere for eksempel et eftersyn eller et dækskifte billigere – og at “det kan de da ikke leve af”.

Men det kan de faktisk! Og det skyldes, at de ofte køber ind til priser, der ligger både 10 og 20% under, hvad de gamle i branchen betaler for til gengæld at få sælgerbesøg etc.

Tjek det selv ud på NimaLift – det er overraskende, havd der er at spare!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *